Mikrofin jubilej obilježava velikom donacijom Domu Rada Vranješević

Segment koji je neizostavan dio politika velikih i uspješnih kompanija svakako je društvena odgovornost. Mikrokreditno društvo Mikrofin godinama unazad posebnu pažnju posvećuje donacijama u zajednicama širom BiH, a svoj jubilej obilježava, prvom u nizu, donacijom koju su namijenili Domu za djecu bez roditeljskog staranja u Banjoj Luci.

U okviru svog djelovanja, Mikrofin se gotovo uvijek odazove pozivu kada je u pitanju pružanje podrške osjetljivim kategorijama društva, dok nerijetko i sam prepoznaje potrebe te prijevremeno reaguje. Ova donacija dio je njihove strategije, ali i šireg plana koji je predviđen da se realizuje do kraja ove godine.

„Osjetili smo potrebu da 25 godina rada proslavimo na poseban način i da kroz svoje djelovanje pomognemo onima kojima je to zaista najpotrebnije. Mikrofin se neće zaustaviti na ovoj donaciji, jer smo odvojili značajan dio budžeta za ovu godinu kako bismo boravak mališana u domovima širom Bosne i Hercegovine učinili prijatnijim“, istakla je Milijana Čavić, izvršna direktorica Mikrokreditnog društva Mikrofin.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*