Borac potopljen u Banovićima: Eldar Mehmedović junak FK Sloboda!

Sloboda je u 5. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine u Banovićima savladala Borac rezultatom 2:0.

Duel u Banovićima odigran je po veoma teškim uslovima jer je kiša padala tokom čitavje utakmice, a počeo je s dvije velike šanse za Borac. Tatar u četvrtoj minuti pogađa prečku gola Sobode, a u nastavku akcije Erić brani šut Mrkaića.

Tri minute kasnije gosti ostaju bez Melega koji je zbog povrede morao napustiti ovaj duel, a šansu za igru je dobio Goran Zakarić.

Iako je Borac bio agilniji u početnoj fazi meča Sloboda je umalo u 15. minuti došla do vodstva. Vošnjak je s 40 metara pogodio stativu gola na kojem je stajao Bojan Pavlović.

Okvir gola spriječio je vodstvo Borca i u 27. minuti. Ponovo Benjamin Tatar nije imao sreće.

Potom je uslijedio period utakmice u kojima je Sloboda napadala. U jednom trenutku su tražili i penal, ali se Luka Bilbija nije oglasio.

A onda u 42. minuti domaći stižu do vodstva. Eldar Mehmedović je povukao loptu sa svoje polovice i onda je snažnim udarcem s 20-ak metara matirao Pavlovića za prednost Slobode od 1:0

Ovim rezultatom se odlazi na odmor, a mirnoću uzrokovanu kišom i grmljavinom u nastavku prekida ponovo Mehmedović u 57. minuti. Osmić je asistirao, a Mehmedović po drugi put danas pogađa za 2:0.

Borac se četiri minute kasnije mogao vratiti u meč. Međutim, danas nesretni Tatar nije uspio pogoditi zicer.

Pokušao je Nenad Lalatović određenim izmjenama napraviti nešto. Borac je dominirao na terenu, ali Erić je danas bio nesavladiv na golu Slobode.

Odbranio je golman tuzlanskog tima nekoliko zicera. Na kraju je sačuvao mrežu i uz Eldara Mehmedovića je najzaslužniji za tri boda osvojena protiv favorizovanog rivala.

Premijer liga BiH, 5. kolo:

Sloboda – Borac 2:0 (Mehmedović 42’ 57’)

FK Sloboda: Erić, Jusić, Devedžić, Maksimović, Mehmedović, Komazec, Jasmin Osmić, Kapetanović, Vošnjak, Melvin Osmić, Delić.

FK Borac: Pavlović, Mrkaić, Gajić, Vojnović, Andrić, Spremo, Meleg, Kulašin, Popara, Tatar, Piščević.

( M. Šljivak, sportsport.ba/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*