Federacija BiH treba da usvojI budžet do 1. aprila

Federacija BiH trebalo bi da ima usvojen budžet za 2015. godinu u zakonskom roku do 1. aprila, stav je Kolegija Predstavničkog doma Federalnog parlamenta.

To je novinarima nakon sjednice Kolegija kazao predsjedavajući Doma Edin Mušić.

Parlamentarnu raspravu, odnosno usvajanje budžeta u oba doma parlamenta FBiH, po njegovim riječima treba očekivati u zadnjoj dekadi mjeseca, otprilike iza 23. marta.

Budžet predložen iz Federalne vlade bit će razmotren po hitnom postupku, najavio je Mušić.

On je podsjetio da 31. marta ističe odluka o privremenom finansiranju FBiH i da do tada treba riješiti pitanje usvajanja budžeta u parlamentu.

Što se tiče zakazivanja sjednice Predstavničkog doma, na kojoj treba razmotriti druge akte koji čekaju na izjašnjavanje parlamenta, rekao je da će Kolegij sačekati nekoliko dana na zakazivanje očekujući rasplet aktuelnih političkih razgovora o formiranju novog saziva Federalne vlade.

U proceduri su trenutno 53 akta – prijedlozi ili nacrti raznih zakona, mnoge odluke i planovi, kazao je predsjedavajući.

Na današnjoj sjednici Kolegija bilo je riječi i o više operativno-tehničkih pitanja vezanih za unapređenje rada parlamentarnih stručnih službi.

Radi se na efikasnijem djelovanju poslaničkih klubova, kazao je Mušić.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*