Papa: Želim bezbolnu smrt jer sam pravi slabić

Papa Franjo je u intervjuu objavljenom u utorak priznao da bi mogao biti ubijen i rekao da od Boga jedino želi da ga poštedi bolne smrti jer je “pravi slabić”.
Franjo je to rekao za Cancova news, glasilo koje se dijeli po siromašnim četvrtima njegova rodnog grada Buenos Airesa. Mjesni svećenik prikupio je pitanja župljana i predao ih papi na sastanku 7. veljače.”Život je u Božjim rukama”, odgovorio je papa na pitanje o mogućnosti da ga ubiju “fanatici”.

“Rekao sam Bogu – pazi na mene. No ako je volja Tvoja da umrem ili da mi nešto učine, molim te samo za jednu uslugu – da me ne boli. Jer kad je u pitanju tjelesna bol, ja sam pravi slabić”, kazao je Franjo.

I intervjuu je papa Franjo potvrdio kako u Argentinu planira doći 2016., ustrajao na tome da svatko – pa i oni koji su činili vrlo loše stvari – mogu tražiti oprost od Boga i rekao da voli raspravljati s ljudima koji ne dijele njegovo mišljenje.

“Jer i kad se s nekim ne slažete, on vam uvijek, baš uvijek, da nešto ili vas dovede u situaciju u kojoj ćete preispitati svoja stajališta. A to čovjeka obogaćuje. To je način na koji se trebamo ponašati prema ljudima s kojima se ne slažemo”, naglasio je.

Intervju je objavljen u tjednu u kojem se obilježavaju dvije godine Franjinog pontifikata. Prvi južnoamerički svećenik u povijesti papom je postao 13. ožujka 2013.

(SEEbiz / H/rtv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.