Krivični zakon pred državnim poslanicima

Sjednica Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH na čijem je dnevnom redu zahtjev Doma naroda za razmatranje po hitnom postupku Prijedloga zakona o izmjeni Krivičnog zakona BiH počela je u Sarajevu.

Izmjenom Krivičnog zakona ispunjava se jedan od zahtjeva Manivala /Komiteta eksperata Savjeta Evrope za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorističkih aktivnosti/ u vezi sa sprečavanjem finansiranja terorizma.

Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH razmatraće danas i Prijedlog rezolucije o Sutorini čiji je predlagač poslanik SDP-a Denis Bećirović, nakon što je o ovoj temi obavljena javna rasprava 24. februara u Sarajevu.

Ustavnopravna komisija Predstavničkog doma parlamenta BiH odlučila je da od ovog doma zatraži provođenje dodatnih konsultacija sa stručnjacima ustavnog i međunarodnog javnog prava o statusu Sutorine.

Rezolucijom o Sutorini, koju je u parlamentarnu proceduru uputio Bećirović, traži se od Predstavničkog doma da odbije prijedlog sporazuma o granici sa Crnom Gorom koji je utvrdio Savjet ministara BiH, a prema kojem Sutorina ostaje u sastavu crnogorske teritorije.

Na dnevnom redu sjednice je i izbor članova Predstavničkog doma u sastav zajedničkih komisija Parlamentarne skupštine BiH, te delegacija pri međunarodnim parlamentarnim tijelima.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*