U Zenicu po prekid neugodne tradicije

“Crveno – crni derbi” igra se za pet dana, a sudeći po atmosferi koja vlada u taboru tuzlanske Slobode, svi su odlučni da se napokon prekine neugodna tradicija gostovanja na Bilinom polju. Zeničani su u mečevima sa Slobodom tradicionalno nepobjedivi pred svojim navijačima, uz gol razliku 25:11.

Tušanjski premijerligaš se ne može pohvaliti povoljnim rezultatima na Bilinom polju. Naravno, ovdje se misli na bh. ligaške mečeve u kojima je Čelik na domaćem terenu 11 puta slavio protiv fudbalera Slobode.

U pet navrata “crveno – crni derbi” okončan je bez pobjednika, a jedini trijumf tuzlanskog kluba u Zenici desio se prije 13 i po godina. Bilo je to 25.08.2001. godine kada su na Bilinom polju slavili sa 0:2.

Posljednjih šest ligaških mečeva pripali su domaćinima i to uz samo jedan postignut gol Tuzlaka. Za nadati se da će efikasna ekipa Husrefa Musemića prekinuti neugodnu tradiciju, te nakon više od decenije iz Zenice u grad soli donijeti tri boda, stoji u tekstu objavljenom na oficijelnoj stranici Fudbalskog kluba Sloboda.

(fksloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*