Premijer TK Bego Gutić najavio mogućnost smjene tri ministra koja su inicirala problem pri formiranju Kadrovske komisije Vlade TK

Premijer TK Bego Gutić organizovao je danas  press konferenciju kako bi javnost upoznao sa posljednjim dešavanjima u Vladi, a u vezi sa formiranjem administrativne i kadrovske komisije Vlade TK. Naime, na jučerašnjoj vanrednoj sjednici Vlade trebala je biti formirana Kadrovska komisija, na osnovu prijedloga koalicionih partnera koji čine parlamentarnu većinu u Skupštini TK.

„Tri ministra iz SDA, tražila su da se promijeni sastav Komisije. Ja nisam želio da prihvatim takav prijedlog, obzirom da to nije  stav SDA. Oni su tvrdili da su se čuli sa predsjednikom Kantonalnog izvršnog odbora SDA, gospodinom Amirom Fazlićem, koji im je kazao da to nije usaglašeno. Međutim, nikada Kadrovska komisija nije bila predmet razmatranja Kantonalnog izvršnog odbora SDA, niti bilo koje druge stranke“, istakao je premir Gutić.

Dodao je da je pozvao gospodina Fazlića da se ovaj problem što prije riješi unutar stranačkih struktura, u suprotnom će biti prinuđen pokrenuti inicijativu za smjenu ova tri ministra.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*