27. marta počinje TKT Fest 2015

Teatar Kabare Tuzla ove godine po trinaesti put je organizator i domaćin TKT Festa 2015, Dani akademskog teatra. Od 27. marta do 4. aprila 2015. godine, kroz TKT će prodefilovati najznačajnija imena teatarske umjetnosti Bosne i Hercegovine i jugoistočne Evrope.

U petak 27. marta kada počinje 13 TKT Fest, planirano je da prvi sadržaj bude Pozorišno-dokumentarna izložba u povodu 90 godina od rođenja Derviša Sušića „Tuzlanske teatrske scene i Derviš Sušić“, autora Srđana Vukadinovića.Istog dana premijerno će biti izveden Ep o Gilgamešu.

Već drugog dana TKT festa, tuzlanska publika bit će u prilici pogledati komediju „Ajmo na fuka“, autorski projekat: Dragana Komadine iz Hrvatskog narodnog kazališta Mostar.

Osim glumaca iz Mostara, kroz TKT Fest će prodefilovati najznačajnija imena teatarske umjetnosti i iz drugih gradova Bosne i Hercegovine i jugoistočne Evrope.

Ovogodišnji trinaesti TKT Fest pored najnovijih teatarskih ostvarenja, publici će ponuditi i bogat prateći program kroz izložbe, promocije monografija i obilježavanje značajnih godišnjica velikana dramskog izraza iz Bosne i Hercegovine.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*