PSG s igračem manje izbacio Chelsea, Bayern deklasirao Šahtjor

Fudbaleri Paris Saint Germaina (PSG) i Bayerna iz Münchena večeras su ostvarili plasman u četvrtfinu finala Lige prvaka.

PSG je u meč s mnoštvom preokreta gotovo cijelu utakmicu igrao s igračem manje, nakon što je u 31. minutu napadač Zlatan Ibrahimović zbog grubog starta dobio direktan crveni karton.

Iako je Chelsea na ” Stamford Bridgeu” imao brojčanu nadmoč, do vodstva je došao tek u krajem drugog poluvremena, odnosno 81. minutu kada je Gary Cahill doveo domaći tim u vodstvo.

Tim iz Pariza, koji je cijeli meč bio konkurentan londonskim ”plavcima”, krenuo je po izjednačenje, što se isplatilo pet minuta kasnije kada je David Luiz glavom postigao izjednačujući gol.

Pošto je prvi meč u Parizu završen identičnim rezultatom, ekipe su pristupile igranju produžetaka.

Chelsea u nastavku ponovo dolazi u vodstvo golom Edena Hazarda, koji je uspješno realizovao penal. Ipak, PSG se ne predaje i golom Thiaga Silve u posljednjim minutama dolazi do plasmana među osam najboljih timova Evrope.

U drugoj večerašnjoj utakmici osmine finala Lige prvaka Bayern je ”pregazio” Šahtjor iz Donjecka sa 7:0.

Nakon što je prvi meč koji je zbog situacije u Ukrajini odigran u Lvivu završio bez golova, Bavarci večeras ništa nisu prepustili slučaju.

Utakmica je doslovno počela penalom za Bayern i isklučenjem Olexandera Kuchera. Bavarce je u 4. minutu u vodstvo s bijele tačke doveo Thomas Müller.

U 34. minuti zaustavio novi pogodak je postigao Jerome Boateng, a Franck Ribery je povisio na 3:0 u 49. minutu. Samo tri minuta kasnije svoj drugi gol postiže Müller. Holger Badstuber je povisio na 5:0 u 63. minutu, a dvanaest minuta kasnije u strijelce se upisao Robert Lewandowski.

Konačnih 7:0 postavio je Mario Goetze u 88. minutu utakmice.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*