Na M-18 Tuzla-Bijeljina saobraća se otežano zbog većeg odrona

Zbog većeg odrona od 07.00 sati na magistralnom putu M-18 Tuzla-Bijeljina na dionici Priboj-Banj Brdo (mjesto Podgora) saobraća se otežano, jednom trakom.

Zbog snijega na kolovozu trenutno se na putu prema Romaniji iz saobraćaja isključuju teretna vozila s prikolicom i šleperi, dok se iz istog razloga otežano saobraća na magistralnim putevima Tuzla-Zvornik (Crni Vrh), Vlasenica-Han Pijesak (Han Pogled), Kupres-Šuica i Priluka-Glamoč-Mlinište.

U ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine saobraća se po pretežno mokrom kolovozu, uz slabiji promet vozila. Zbog učestalih odrona posebno se skreće pažnja na puteve: Bugojno-Novi Travnik, Sarajevo-Foča, Jajce-Banja Luka i Brod na Drini-GP Hum.

Vozačima se savjetuje opreznija vožnja prilagođena trenutnom stanju i uvjetima na putevima, kao i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na autoputu A1 na dionici Zenica-Tarčin kolovoz je mokar, dok se na dionici A-1 Zvirovići-Bijača vozi po pretežno suhom kolovozu.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) saobraćaj se odvija dvosmjerno, uz ograničenje brzine.
M-6.1
Kružni tok na ulazu u Široki Brijeg, na raskrsnici magistralnog s regionalnim putem, zbog sanacionih radova, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila.
M-16
Jajce Banja Luka (lokaliteti Lučina i Bočac) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-16.2
Prozor-Jablanica, (na izlazu iz Prozora, u dužini od 1 km) u toku su sanacioni radovi, pa se saobraća naizmjenično. Također, zbog ulegnuća kolovoza u blizini Jablanice, usporeno je saobraćanje.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje-zabrana za vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-419 Mihalji-Blidinje- zbog sniježnih nanosa, obustavljen je saobraćaj za teretna motorna vozila iznad 3,5 tona ukupne mase.
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-418b Konjic-Buturović Polje (Jezerine) zbog klizišta potpuno je obustavljen saobraćaj. Saobraćaj prema Buturović Polju odvija se putem iz Čelebića preko novog mosta.

KANTON SARAJEVO
Zbog izvođenja neophodnih radova, usporeno se saobraća u ulicama Slatinski put u Vogošći (od br.3 do br.87) i Čobanija (kod br. 18), saopćeno je iz BIHAMK-a.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.