Rukomet: „Solari“ u petak dočekuju Gračanicu

Narednog vikenda utakmicama 19.kola nastavlja se rukometna Premijer liga Bosne i Hercegovine, a prvi susret je na programu već u petak, kada se u Mejdanu u kantonalnom derbiju, sastaju stari rivali Sloboda Solana i Gračanica. To je bio povod da u tuzlanskom klubu održe press konferenciju.

Ovo je za „Solare“ važna utakmica, u kojoj bi pobjeda značila mirniju završnicu prvenstva, ali i nastavak dobrih rezultata na domaćem parketu. Atmosfera u svlačionici je odlična, i što je jako važno nema povrijeđenih igrača. Medijima su se ovom prilikom obratili kapiten Bakir Jahić, i golman Selman Beširević koji je dvije sezone u svojoj karijeri proveo upravo u Gračanici. Kazali su da neće podcijeniti protivnika, i da će pružiti maksimum za nove bodove.

„Sa sigurnošću mogu reći da je Gračanica jako kvalitetna ekipa, koja je malo iskusnija od nas, zbog činjenice da imaju kontinuitet igranja u Premijer ligi BiH. Međutim, mi ćemo dati sve od sebe da ih pobijedimo, jer moramo skupiti što više bodova za mirniju završnicu prvenstva. Jedan kiks kod kuće svakome može zakomplicirati stanje na tabeli, i dovesti ih u situaciju da se bori za opstanak u društvu najboljih“, kazao je Beširević.

Utakmica između Sloboda Solane i Gračanice, igra se u petak od 19 sati u maloj dvorani SKPC Mjedan. Iz tabora Tuzlaka pozivaju navijače da dođu na kantonalni derbi, da ih podrže i da zajedno proslave pobjedu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*