Ubjedljiva pobjeda MNK “Kompred”Tuzla

Utakmica četvrtfinala Kupa BIH između MNK “Bosna Kompred” Tuzla i MNK Galaktikos odigrana jučer u tuzlanskom Mejdanu okončana je pobjedom Kompreda 10:1 (5:0).

Od samog početka utakmice ekipa Kompreda je krenula silovito, da što prije obezbijedi sigurnu pobjedu. U petom minutu tuzlansku ekipu u vođstvo dovodi kapiten Edin Muratović, za 2:0 gol postiže uvijek borbeni i nedovoljno oporavljeni Miralem Golać u 8. minutu, zatim isti igrač, minut kasnije, pogađa za 3:0.
Sa 4:0 Kompred ubjedljivo vodi drugim pogotkom Muratovića, da bi isti igrač svojim het trikom postavio i rezultat prvog poluvremena 5:0.

U prvom minutu drugog poluvremena za 6:0 gol postiže Benjamin Avdić, a u 25. minutu, gol postiže Mehmed Ramić. Dva minuta kasnije,go za ekipu Kompreda postiže Fehro Vejzović i tako Tuzlaci vode sa 8:0.
U 33. min. svojim drugim pogotkom Benjamin Avdić opet mijenja rezultat na 9:0. Počasni pogodak za goste postiže Edis Beširević u 36. minutu drugog poluvremena. Konačan rezultat postiže Eldin Hadžialjević u zadnjem minutu utakmice.
Za ekipu Kompreda u prvoj postavi nastupili su:

1 Hodžić Bekir(21)
7 Hadžialjević Eldin(21)
8 Avdić Benjamin(21)
10 Ramić Mehmed(21)
11 Muratović Edin

Gosti iz visokog su počeli utakmicu u sljedećem sastavu:

1 Kozić Amel
2 Beširević Enis
6 Jusić Esmir
8 Alić Alen
11 Galić Marko

Službena lica na ovoj utakmici bili su :
Prvi sudija: Sofrenić Zoran (Bijeljina)
Drugi sudija: Dragojević Željko (Banja Luka)
Treći sudija: Njegomirović Aleksandar (Prnjavor)…
Delegat: Vićanović Milenko (Bijeljina)

(RTV7/ Z.Urošević)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*