Postavljen radarski prikazivač brzine kod OŠ “Kreka” u Tuzli

Uposlenici sektora za održavanje JKP ”Saobraćaj i komunikacije  Tuzla”,danas  su na sjevernoj saobraćajnici, u Ulici 18.hrvatske brigade,u blizini OŠ”Kreka”u Tuzli postavili radarski prikazivač brzine koji predstavlja jedinstvenu kombinaciju saobraćajnog znaka i prikazivača brzina sa radarskom detekcijom, koji posjeduje dodatnu mogućnost prikaza tekstualnog upozorenja.

Radarski pokazivač brzine prikazuje brzinu nadolazećeg vozila LED diodama u boji. Crvena boja ako je brzina iznad dopuštene i zelena ako je brzina u okviru propisane.LED diode omogućavaju odličnu vidljivost u svim vremenskim uvjetima, te ukoliko je brzina vozila iznad dopuštene, ispisuje velikim slovima upozoravajuću poruku USPORI uz istovremenu obavijest o blizini škole.

Uređaj je namijenjen za obavještavanje vozača motornih vozila o ograničenju brzine na cesti te o trenutnoj brzini kojom se kreće njegovo vozilo.

Dodatnim treptačima i tekstualnim upozorenjem želi se dodatno uticati na svijest vozača o prioritetnoj potrebi poštivanja ograničenja brzine zbog blizine škole!

(rtv7/SiK)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*