Klavirski recital Kristine Lazić

Solistički koncert pod nazivom „Klavirski recital“ u izvedbi Kristine Lazić, biće održan 5.10.2022.godine, u Kući i Ateljeu “Ismet Mujezinović” Tuzla sa početkom u 19,00 sati.

Kristina Lazić rođena je 1999.godine u Tuzli, gdje je stekla osnovno muzičko obrazovanje, u Osnovnoj muzičkoj školi u Tuzli, u klasi prof. Sunčice Kuzmić. Srednju muzičku školu je završila u Srednjoj muzičkoj školi „Čestmir Mirko Dušek“ Tuzla, u klasi prof. Nedžmije Omerčehajić, te je paralelno pohađala Opću gimnaziju KŠC „Sveti Franjo“ Tuzla. Diplomirala je na Muzičkoj akademiji u Sarajevu u klasi prof. Dragana Opančića.

Tijekom školovanja, osvojila je nekoliko prvih i drugih nagrada na klavirskim takmičenjima u disciplinama Klavir solo i Klavirski ansambli. U sklopu ERASMUS+ programa je studirala na Conservatorio di Musica „Giuseppe Tartini“ u klasi prof. Luca Trabucco. Sudjelovala je na festivalima  „Majske muzičke svečanosti“ i „Sarajevska zima“  te na klavirskim radionicama izuzetnih pijanista i pedagoga kao što su: Vladimir Milošević (Beograd), Radomir Melmuka (Prag), Neven Šobajić (Beograd), Rita Kinka (Novi Sad), Lidija Stanković (Beograd), Libor Novaček (Graz) i Julia Gubajdullina (Zagreb). Na programu su kompozicije J.S. Bacha, L.van Beethovena. F. Liszta, S. Rachmaninoffa i M. Ravela iz perioda baroka, klasicizma, romantizma i impresionizma.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*