Lotos : Održana 7. radionica ” Ženski kutak za naša prava”

U okviru projekta „Ženski kutak za naša prava“ u prostorijama Informativnog centra „Lotos“ jučer je održana sedma radionica za žene s invaliditetom. Radionici je prisustvovalo 16 učesnica.

Tema radionice je bila: „Moj rad – moj izlaz iz sjene“, a radionicu su vodile Almedina Čamdžić i Vernesa Krišto, osobe s invaliditetom – korisnice kolica, privatne poduzetnice i članice Udruženja paraplegičara i oboljelih od dječije paralize Zenica.

Cilj radionice je bio da voditeljice radionice svojim primjerom pozitivno utiču na učesnice, žene s invaliditetom i da se nikad ne treba predavati bez obzira na poteškoće koje nosi invaliditet. Diskutovalo se o iskustvima pokretanja vlastitih biznisa zahvaljujući podršci koju pruža Fond za profesionalnu rehabilitaciju i zapošljavanje osoba s invaliditetom FBiH, koje Almedina i Vernesa uspješno obavljaju bez obzira na invaliditet. Predstavljeni su njihovi radovi iz djelatnosti kojima se bave: šivanje posteljina i stolnjaka, dekoracija za svadbe, izrada zidnih satova i izrada torti. Učesnice su aktivno učestvovale u raspravi i došlo se do zaključka da je u životu sve moguće i kada se pomisli da nije, samo treba vjerovati u sebe i ne odustajati.

Također je zaključeno da žene s invaliditetom itekako nose u sebi mnoštvo potencijala i da moraju raditi same na sebi da to prepoznaju, bez obzira na invaliditet. Najvažnije je da ih u životu vodi misao: „Kad ti se život promijeni i postane teži, ti promijeni sebe i postani jači“.

(RTV7/Lotos)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*