Košarka: „Desetkovana“ Sloboda dočekuje Čelik

Pred košarkašima tuzlanske Slobode u subotu je važan prvenstveni meč. U okviru 19.kola Lige 12, u Mejdanu će dočekati zenički Čelik, i pobjedom bi se približili ispunjenju cilja sa početka sezone, plasmanu na jednu od prvih pet pozicija u prvenstvu, koje vode u Ligu 6 za prvaka naše zemlje.

Povodom ovog susreta organizovana je press konferencija, na kojoj je istaknuto, da se samo fanatičnom borbom na parketu i jedinstvom ekipe može doći do trijumfa. Kako je kazao trener Slobode Damir Mulaomerović, jedini problem mu zadaje zdravstveni bilten, jer su se pored Markovića, Grošića i Latifagića, listi povrijeđenih pridružili Jurković i Petrić. S druge strane, ekipu Čelika dovoljno dobro poznaje.

„Radi se o ekipi sa kvalitetnim pojedincima, imaju skraćen roster, igraju atipično sa šest igrača i nema puno izmjena. Predvodi ih sigurno jedan od najopasnijih igrača u ligi Opačak, koji trenutno igra u sjajnoj formi. Tu ne treba zapostaviti Avdibegovića, Damjanovića, Hodžića i Dedića. Bez obzira na sve ovo oko povreda, siguran sam da će oni koji budu izašli na teren dati sve od sebe“, kazao je Mulaomerović.

I košarkaš Almir Hasandić vjeruje u sebe i svoje saigrače, pa očekuje pozitivan ishod utakmice.

„Atmosfera u svlačionici je fantastična od početka sezone. Navijačima mogu poručiti da dođu u što većem broju da nas podrže u ovoj možda najvažnijoj utakmici sezone. Mi smo svi optimistični i nadamo se pobjedi. Imamo problema sa povredama, srce ćemo ostaviti na terenu, jer jedino na taj način možemo doći do pobjede“, rekao je Hasandić na održanoj press konferenciji.

Crveno-crni derbi između OKK Sloboda i Čelika iz Zenice igra se u subotu od 19 sati, u velikoj dvorani SKPC Mejdan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*