Premijer liga BiH: Sloboda remizirala u Zenici

Prvotimci FK “Sloboda” su danas u okviru 17. kola BHT Premijer lige BiH na Bilinom polju odmjerili snage sa ekipom Čelika.

Husref Musemić na travnjak zeničkog stadiona poslao je sljedeću postavu: Pirić, Efendić, Mehmedagić, Moranjkić, Ivetić, Kiso, Sarić, Bekić, Zeba, Mujić i Krpić.

Na vodstvo našeg tima čekalo se samo pet minuta utakmice. Zeba je izveo slobodnjak sa lijeve strane, a prizemnu loptu majstorskim udarcem petom Moranjkić šalje u mrežu Čelika. Naši prvotimci u potpunosti su preuzeli kontrolu nad igrom, a šansu da povise vodstvo imali su u 25. minuti kada je Krpić pogodio stativu Adilovićevog gola. Nakon pola sata igre i velike dominacije našeg tima, Čelik je poravnao. Selimović je prihvatio jednu dugu loptu, krenuo ka našem golu, a nakon duela sa Efendićem i Moranjkićem, naš stoper udara loptu koja je zaobišla Pirića i otkotrljala se u našu mrežu. Nakon odmora, na samom otvaranju drugog poluvremena Čelik je mogao i do preokreta. U 48. minuti Dedić šutira iz voleja, ali srećom pogađa lijevu stativu našeg gola.

Sredinom drugog dijela oba tima mogla su do vodstva. Prvo je udarac Mehidića Adilović skrenuo u korner, a zatim je nakon sjajnog prodora i asistencije Selimovića, Dedić sa pet metara poslao loptu visoko preko našeg gola.

U 74. minuti došli smo u vodstvo. Zeba je uputio dugi pas ka Krpiću, golman domaćih Adilović istrčava van šesnaesterca da izbije tu loptu, ali mu je ona pobjegla, a Krpiću nije bilo teško da zatrese praznu mrežu Čelika.

Nažalost po naš tim, slavlje je trajalo tek pet minuta. Dedić se prošetao šesnaesetrcom asistirao Kariću koji sa nekih 15 metara oštrim prizemnim udarcem matira Pirića.

Do kraja meča mreže su mirovale, te je “crveno – crni derbi” okončan bez pobjednika uz četiri postignuta gola.

Husref Musemić je mogao biti zadovoljan prikazanom igrom svog tima na Bilinom polju. Da su u ofanzivi bili nešto pribraniji, naši prvotimci su već u prvih 45 minuta mogli riješiti pitanje pobjednika, no na kraju se kući vraćaju sa osvojenim bodom.

“Utakmicu smo dobro otvorili, dominirali u prvih 30 minuta, imali situacije da postignemo još koji gol, a onda smo kažnjeni iz ničega. To je fudbal. Mislim da je ovo realan rezultat, jer Čelik je isto tako imao situacije kod 1:1. Mislim da je utakmica bila dobra, dosta preokreta, četiri gola i da je publika imala šta da vidi”, poručio je nakon meča naš šef struke.

Na upit koliko je zenički bod bitan u daljoj borbi za opstanak, Musemić je kazao:

“U svakom slučaju! Ako ne možete pobijediti, bolje odigrati neriješeno. Čestitam Čeliku na fer i korektnoj igri i želim im sve najbolje u nastavku sezone!”.

(rtv7/fk sloboda)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*