Grupa huligana fizički napali mlade igrače NK Široki

Vandalski čin osudili su i iz FK Željezničar, kao i gosti iz Hercegovine, koji su uz pratnju policije napustili Grbavicu i zaputili su kući.

– Policija nas je pratila do Konjica i sada smo na putu prema Širokom Brijegu – potvrdio je za Faktor.ba trener u kadetskog tima Niko Kovačić, dodavši:

– Srećom, nije nije ozbiljnije povrijeđen. Četvorici, petorici naših mladih igrača je ukazana pomoć, ali oni su sa nama i bit će dobro. Ovaj čin svako normalan će osuditi. Sa Željezničarom imamo korektne odnose, utakmice su uvijek u duhu fair-playa, bez ijednog incidenta na terenu… Pojedini igrači domaćeg tima pokušali su spriječiti i današnji incident.

Međutim, nisu uspjeli u tome jer su huligani imali noževe i bejzbol palice. Pitam se samo gdje su u tom trenutku bili organi javnog reda i mira? Policija je dužna da doprati gostujuću ekipu u mjesto gdje se igra utakmica i da goste isprati, a policija danas nije bila kada se dogodio incident.

U FK Željezničar potvrdili su nam da je policiji uredno najavljena današnja utakmica i da su dvojica policajaca bili na terenu, jer u suprotnom meč ne može početi.

No, očito da su u policiji na svoju ruku procijenili da više nisu potrebni, te su napustili dužnost. Samovolja pojedinaca, uz nepromišljenje (re)akcije huligana mogla je imati i dalekosežnije posljedice…

Zbog incidenata na Grbavici MUP-a ZHK zabranio je navijačima Željezničara dolazak na sutrašnju utakmicu seniorskih ekipa ova dva kluba koja se igra na Pecari.

(S.Š./Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*