SNSD-ov odbornik prijetio novinaru u Srebrenici: Ti i tvoji očekujte sve najgore

Marinko Sekulić Kokeza, dugogodišnji novinar koji radi za RTV Srebrenica prijavio je prijetnje koje mu je uputio Dragić Glišić, odbornik SNSD –a u Skupštini općine Srebrenica.

Glišić je, kako navodi Sekulić, prijetnje uputio telefonskim putem i to ne samo njemu, već i cijeloj njegovoj porodici.

– Nakon što sam se javio na telefon on je rekao: “Ovdje Dragić Glišić”. Odgovorio sam: “Znam, vidim po broju”. Na to je on kazao: “Objavio si to što si objavio sad ti i tvoji očekujte sve najgore”. Poslije toga je prekinuo razgovor i na tom je sve i završeno. Nije mi kazao o čemu se konkretno radi – navodi Sekulić.

Međutim, on pretpostavlja da je razlog prijetnji tekst koji je objavila agencija Fena, a koji je prenio veći broj medija, između ostalog i portal na kojem je do prije nekoliko mjeseci radila Sekulićeva kćerka kao izvršna urednica. Sekulić pretpostavlja kako Glišić smatra da je on urgirao da se tekst objavi. Radi se o tekstu u kojem se navodi da srebrenički SDS tvrdi da ih je nelegalno snimao odbornik SNSD-a.

– Somenuti članak ja sam samo prenijeo na Facebook stranicu Centara lokalnog razvoja Skelani koju piše Dragić Glišić – dodaje Sekulić.

On navodi da ga je Glišić nešto ranije također optuživao da je on doprinio tome da se tekst objavi.

– Sumnjičio me prije početka sjednice SO Srebrenica 6. marta u sali Općine Srebrenica. Ovo smatram prijetnjom meni lično, mojoj porodici i kolektivu RTV Srebrenica u kojem radim jer smo već imali proteklih dana određenih pritisaka u vezi sa objavljivanjem saopćenja Općinskog odbora SDS-a Srebrenica u kojem je takođe sadržaj gotovo identičan objavljenom tekstu. O svemu sam obavijestio Policijsku stanicu Srebrenica čija patrola je od mene o svemu uzela izjavu – navodi Sekulić.

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*