SIPA lišila slobode dvije osobe osumnjičene za ubistvo na području Holandije

Policijski službenici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) jutros su na području Zenice i Gradiške slobode lišili dvije osobe inicijala N.K. (1976) i I.K. (1984) i pretresli objekte na dvije lokacije s ciljem pronalaska i privremenog oduzimanja predmeta koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem postupku.

Kako je saopćeno iz SIPA-e, aktivnosti su provedene po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Kraljevine Holandije u predmetu međunarodnog organiziranog kriminala u vezi sa prometom opojnih droga, koje je za posljedicu imalo lišenje života jedne osobe na području K. Holandije.

-Osobe inicijala N.K. i I.K. dovode se u vezu s krivičnim djelom ubistva na način da su nabavile oružje za izvršenje ovog krivičnog djela i dostavile isto na mjesto izvršenja, a od ranije su poznate policijskim organima zbog dovođenja u vezu sa izvršenjem krivičnih djela u oblasti neovlaštene trgovine opojnom drogom na međunarodnom nivou – navodi SIPA.

Prilikom rada na ovom predmetu ostvarena je saradnja i sa pripadnicima Obavještajno-sigurnosne agencije.

Osobe lišene slobode bit će privedene u službene prostorije SIPA-e gdje će nad njima biti izvršena kriminalistička obrada, nakon čega će biti predate Tužilaštvu BiH na dalje postupanje.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*