U utorak koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla i polaznika Male škole klavira “Lege Artis” Tuzla

U utorak 29. novembra 2022. godine sa početkom u 19h u Ateljeu Ismet Mujezinović održat će se koncert Dječijeg hora “Lege Artis” Tuzla kao i polaznika Male škole klavira “Lege Artis” Tuzla.
Dječiji hor “Lege Artis” Tuzla osnovan je u 2013. godini kao najmlađi ansambl u Lege Artisu i aktivan je ansambl kako u Tuzli tako i van grada. U ansamblu pjevaju djeca uzrasta od 4 do 11 godina starosti i pravi su nasljednici svega onoga što uveliko baštini Mješoviti hor “Lege Artis” Tuzla. Mala škola klavira je novina i ona je aktivna nešto manje od godinu dana a priliku da pokažu svoje umijeće će pokazati učenice Dina Uzunić i Majra Kovčić. Horom i školom klavira rukovodi magistar muzičkih umjetnosti Jasmin Hasić, a asistentice su Ljiljanka Petrović i Andrea Ilić.
Koncert predviđen za 29. novembar se održava u okviru obilježavanja Dana državnosti BiH, a organizuju ga zajedno Centar za kulturu Tuzla i MOC “Lege Artis” Tuzla. 
Prilika je ovo da mališani našeg grada i šire okoline posjete koncert i uživaju u ljepoti dječije pjesme, scenografije, koregorafije te zavole horsku muziku i postanu naši članovi. Napomene radi, prijem članova u dječiji hor “Lege Artis” Tuzla provodi se tokom cijele godine, a u vrijeme proba hora ponedjeljkom i četvrtkom od 18 do 19 sati u prostorijama “Lege Artis” Tuzla
Lege Artis Tuzla

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*