Different Style uvršten u program Lunar festivala

Different Style na Lunar festivalu predstavlja izložbu fotografija i dokumentarni film o razvoju scene elektronske muzike u Tuzli.

Zenička Gradska Arena i ove godine je domaćin Lunar festivala, svojevrsne smotre nosilaca i aktivnih sudionika scene elektronske muzike u Bosni i Hercegovini među kojima je Different Style nezaobilazan faktor.

Riječ je o muzičkom festivalu na kojem će se 03. i 04. aprila 2015. godine prvenstveno predstaviti domaći dj-i i producenti elektronske muzike, kao i organizacije koje rade na popularizaciji ovog muzičkog žanra.

Posebnu ulogu na ovogodišnjem festivalu je, na prijedlog organizatora, dobila ekipa Different Style koja će se predstaviti izložbom kolaža, fotografija i flyera, te projekcijom dokumentarnog filma o razvoju organizacije i scene elektronske muzike u gradu soli, kroz proteklih sedamnaest godina, tj. od samog nastanka ideje do danas, a tu je i nastup zvanično najboljeg DJ-a na sceni elektronske muzike u našoj domovini, DJ Borga.

Nakon što je na premijernim projekcijama u Tuzli, film nadmašio očekivanja autora i učesnika, a kako bi se šira javnost upoznala sa sadržajem koji govori o početcima razvoja scene elektronske muzike u Tuzli, BiH i pojedincima koji pokrenuli priču Different Style, tim koji realizuje Lunar, uvrstio ga je na listu sadržaja ovogodišnjeg festivala, na kojem će se naći ukupno 30 domaćih dj-a i producenata elektronske muzike kao i gosti iz regiona.

U svom saopštenju navode kako im je žao što zbog ograničenih kapaciteta nisu bili u mogućnosti uspostaviti i treću festivalsku binu i tako pozvati veći broj izvođača. No, nadaju se da će broj izvođača u narednim godinama sigurno biti uvećan.

Ovogodišnji Lunar festival, koji ima tendenciju širenja po pitanju geografskog porijekla izvođača ugostit će i DJ-e iz Srbije te Hrvatske.

Festivalske karte se mogu kupiti online putem kupikartu.ba i na označenim prodajnim mjestima kao i na ulazu na dan eventa.
Cijena ulaznice za dva dana festivala košta 15KM.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.