Liga prvaka: Večeras Atletiko – Bajer i Monako – Arsenal

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekat će danas na svom terenu Bajer Leverkuzen, dok će Arsenal gostovati Monaku u revanš utakmicama osmine finala Lige šampiona.

Atletiko je 25. februara u Njemačkoj poražen sa 0:1 od Bajera, pa će šampion Španije na stadionu “Vinsente Kalderon”, prema riječima trenera “jorgandžija” Dijega Simeonea, morati da “zavrne rukave” ako želi da izbori plasman u narednu fazu najelitnijeg evropskog takmičenja.

Madridski klub je za vikend u Primeri protiv Espanjola, sa igračem manje, pružio dobro partiju, ali je na kraju remizirao bez golova u Barseloni.

U istoriji Lige šampiona do sada su samo dvije ekipe uspjele da nadoknade zaostatak iz prvog meča u revanšu i izbore plasman u sljedeću fazu takmičenja.

Bajer je od utakmice sa Atletikom vezao četiri pobjede i to bez primljenog gola, a u petak su u Bundesligi ubjedljivo savladali Štutgart sa 4:0.

Mnogo teži zadatak imaće ekipa Arsenala, koja je 25. februara u Londonu poražena od Monaka sa 1:3. Ekipa Arsena Vengera na gostovanju će morati da postigne najmanje tri gola i da trijumfuje sa dva gola razlike.

Arsenal je nakon poraza od Monaka znatno podigao formu i efikasnost. Najraspoloženiji igrač “tobdžija” je francuski napadač Olivije Žiru, koji je na posljednje tri utakmice koje je počeo postigao po gol.

Monako je bio manje uspješan u utakmicama poslije Arsenala. Oni su upisali dva trijumfa i po jedan remi i poraz.

Obje revaš utakmice osmine finala Lige šampiona igraju se danas od 20.45.

(BHRT/RTV7)

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*