OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U Narodnom pozorištu Tuzla predstava “Ljubav na prvi pogled”

Predstava „Ljubav na prvi pogled, autora Fadila Hadžića i u režiji Zorana Mužića gostovaće u Narodnom pozorištu Tuzla u subotu, 10.12.2022. u 19,30 sati.

Predstava je nastala u koprodukciji Satiričnog kazališta Kerempuh i Kazališne grupe Lectirum iz Zagreba. U predstavi igra izvrsni glumački dvojac, Zijad Gračić u ulozi Koste Bandule i Matija Prskalo, u ulozi Marije Trkulje Gazivoda.

„Ljubav na prvi pogled“ je predstava koja nam govori o ljubavnim zapletima i peripetijama gospođe Marije Trkulja Gazivoda. U očajničkoj nadi da će pronaći novog, trećeg supruga, gospođa Marija ”mladoženju” traži putem oglasa. I pored toga što oglasi i ženidbene ponude stižu na pretek, gospođi Mariji za oko je ”zapeo” zgodni trgovac s podebljim policijskim dosjeom i trgovačkim stažom, Kosta Bandula. Višestruko dotjeran, pun finih manira, ”u ženidbenom udvaranju i rječitosti”, nenamjerno je otkrio i neke svoje, ne baš tako dobre osobine, koje protagonisti predstave prezentiraju u nizu komičnih situacija, obrata i sjajno nijansiranih karaktera.

Infromacije o predstavi te rezervacija ulaznica mogu se izvršiti na brojeve telefona 035 251 645 i 035 251 646 ili na email adresu rezervacije@nptz.ba.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.