Sutra počinje manifestacija ˝Zima u Tuzli˝; Uživo i u programu RTV7 svakog petka i subote od 19:00 sati

U svrhu podrške i pomoći sektoru poduzetništva i obrta na teritoriji grada Tuzle, te sa ciljem kreiranja i obogaćivanja turističke ponude u zimskom periodu, Turistička zajednica grada Tuzle, Grad Tuzla i Udruženje obrtnika grada Tuzle su i ove godine obrtnicima sa područja Tuzle omogućili korištenje 20 mobilnih kućica na Trgu slobode.

Manifestacija “Zima u Tuzli” ove godine počinje 09.12.2022. i trajaće do 08.01.2023. godine.


U ovih mjesec dana građanke i građani Tuzle, ali i gošće i gosti našeg grada, imaće priliku da na Trgu slobode, uživaju u prazničnim čarima i bogatoj gastro ponudi koju će kreirati obrtnici sa područja Tuzle.

Turistička zajednica grada Tuzle i Grad Tuzla, su za ovu manifestaciju obezbijedili muzičko-zabavni program u kojem će učestvovati brojne muzičke zvijezde, ali i lokalni bendovi koji će zabaviti sve goste manifestacije „Zima u Tuzli“. Manifestaciju 09.12.2022. otvaramo koncertom Ilme Karahmet, te će uslijediti još 17 večeri sa muzičko-zabavnim programom, kao i 4 vikenda posvećena najmlađima uz posebno osmišljen dječiji zabavni program. U sklopu manifestacije će biti upriličen i javni doček Nove 2023. godine uz zvijezde večeri, Zabranjeno pušenje, sa kojima će binu dijeliti i Adi Šoše, kao i tuzlanski bend Big Brothers, dok će 01. januara uslijediti repriza Nove godine uz Amela Ćurića, ali i bend iz Sarajeva Pochko & New primitives, te bend Divan, najavili su iz Turističke zajednice Grada Tuzle.

Partner u organizaciji manifestacije „Zima u Tuzli“ je kompanija Bingo d.o.o. Tuzla, dok su sponzori Pivara d.d. Tuzla, NLB Banka d.d. Sarajevo, i BH Telecom d.d. Sarajevo.

Podsjećamo, svakog petka i subote od 19:00 sati u programu RTV7 očekuje vas i emisija ˝Zima u Tuzli˝. U našem studiju na otvorenom, na Trgu slobode, ugostićemo goste manfestacije, muzičare, privrednike, predstavnike različitih kulturno – umjetničkih društava i udruženja. Najavit ćemo dešavanja koja su planirana tokom manifestacije, muzičke događaje, ali i ostale sadržaje zabavnog, kulturnog i umjetničkog karaktera koji se održavaju ovih dana u našem gradu.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*