U petak promocija knjige „Bazična gastroenterologija i hepatologija“, prof.dr.sc. Nermina Salkića

U Tuzli će se 16.12.2022. godine, u prostorijama Atelja Ismet Mujezinović, održati javna promocija knjige „Bazična gastroenterologija i hepatologija“, autora prof.dr.sc. Nermina Salkića.

Radi se o kapitalnom djelu iz oblasti gastroenterologije, hepatologije, te digestivne endoskopije i ultrazvuka, koje je namijenjeno svim zdravstvenim profesionalcima, budući da je sadržaj i domen knjige koncipiran tako da pruži osnovna znanja iz ove oblasti, a koja prosječan ljekar, bez obzira na primarnu specijalnost, student medicine, kao i drugi zdravstveni djelatnik treba da ima iz ove oblasti.

Knjiga je enciklopedijski pripremljena, luksuzno opremljena i ilustrovana sa preko 250 slika, grafikona i ilustracija, te 50 tabela, kao i oko 50 QR kodova koji knjizi daju interaktivnost u smislu mogućnosti proširivanja znanja iz svake obrađene oblasti.

Sama knjiga je priređena sa didaktički i konceptualno usmjerenim tekstom, uz mnogostruka inovativna rješenja u dizajnu i prijelomu same knjige, a što omogućava vanrednu čitljivost, transfer znanja i maksimalnu interaktivnost koju štampana izdanja mogu imati danas.

Promotori knjige su ujedno i njeni recenzenti, uvaženi: prof.dr.sc. Milenko Bevanda, prorektor za biomedicinske znanosti Sveučilišta u Mostaru i Šef Odjela gastroenterologije i hepatologije SKB Mostar, prof.dr.sc. Goran Hauser, dekan Medicinskog fakulteta u Rijeci, prof.dr.sc. Srđan Đuranović, načelnik Gastroenterološkog odelenja Klinike za gastroenterohepatologiju Kliničkog centra Srbije, Beograd, te prof.dr.sc. Ivica Grgurević, pročelnik Zavoda za gastroenterologiju, hepatologiju i kliničku prehranu KBD Dubrava, Zagreb.

Autor knjige je prof.dr.sc. Nermin Salkić, specijalista interne medicine, subspecijalista gastroenterohepatologije, te redovni profesor Medicinskog fakulteta u Tuzli, trenutno uposlen u Odjelu gastroenterologije i hepatologije UKC Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*