Večeras u Tuzli svečani Božićni koncert: Svim na zemlji mir veselje

Franjevački samostan Tuzla i HKD Napredak Glavna podružnica Tuzla u povodu najradosnijeg kršćanskog blagdana Božića organiziraju Božićni koncert na kojem će nastupiti Zagrebački salonski ansambl. Koncert će biti upriličen u Hrvatskom kulturnom centru „Sveti Franjo“ u Tuzli, u 19, 00 sati.

Zagrebački salonski ansambl ove godine slavi 15. godišnjicu postojanja. Njeguje glazbu salonskog tipa, prikladnu za svečanosti u manjim dvoranama, dvorcima, paviljonima promenadnih šetnica, kazalištima. Na repertoaru su neizostavno djela velikih majstora valcera i polki Johanna Straussa starijeg i mlađeg, operetni ulomci Franza Lehara i Emericha Kalmana, mađarski lied i čardaš, tanga, šlageri i šansone te cijeli niz prigodnih skladbi u originalnim obradama za taj sastav.

Lara Silvestri Valdevit, umjetnička voditeljica i violinistica ansambla, bivša je Napretkova stipendistica te dugogodišnja članica. Moderatorica je glazbenih večeri u Napretkovom kulturnom centru u Zagrebu. 

Odabirom prigodnog programa u stilu Bečkog novogodišnjeg koncerta, uz dodatke tradicionalnih božićnih pjesama, Zagrebački salonski ansambl upriličit će nezaboravan koncert u organizaciji Napretkovog kulturnog centra, podružnica Tuzla.

Ulaz na koncert je slobodan, a poruka koju ovim lijepim, svečanim i radosnim koncertom želimo poslati su mir i dobro među ljudima, poručuju organizatori.

RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*