Najava NFT for women programa

Pozivaju se zainteresirani da se prikljuce na NFT pilot projekat kojeg JU Centar za kulturu Tuzla realizuje u saradnji sa Muzejom savremene umjetnosti Republike Srpske, u srijedu, 21.12.2022.godine u 13 sati u ateljeu Ismeta Mujezinovića Tuzla.

Da li znate šta je NFT? Koji su razlozi i motivi za upotrebu NFT u oblasti umjetnosti? Kako izgleda NFT tržište? – odgovore na ova pitanja saznajte na radionici u okviru projekta „NFT for Women” koja će se održati u ateljeu, sutra u 13:00 sati.

„NFT for Women” je pilot projekat koji Muzej savremene umjetnosti Republike Srpske razvija sa kancelarijom UN Women u BiH. Cilj projekta je približavanje NFT-a (Non-fungible tokens, u prevodu nezamjenjivi tokeni) lokalnoj umjetničkoj zajednici i ukazivanje na značajan ekonomski potencijal ove inovacije za savremenu umjetnost i kreativne industrije.

Predavač i voditelj radionice je dr. Mehmed Bećić, docent Pravnog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, idejni je autor i voditelj nekoliko projekata koji spajaju imovinsko pravo, istoriju, digitalni svijet i umjetnost.

Ulaz je slobodan.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*