CIK BiH: 31. mart, rok za dostavu finansijskih izvještaja političkih stranaka

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine (CIKBiH) podsjeća političke stranke da su u skladu s odredbama Zakona o finansiranju političkih stranaka dužne da do 31. marta ove godine CIK- u dostave godišnji finansijski izvještaj za 2014. godinu.

Godišnji finansijski izvještaj podnosi se na obrascima propisanim Pravilnikom o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka (“Službeni glasnik BiH” br. 96/13), a obrasci se mogu preuzeti na web stranici CIKBiH.

U skladu sa članom 4. stav 2 Pravilnika o godišnjim finansijskim izvještajima političkih stranaka, političke stranke imaju obavezu da uz godišnji finansijski izvještaj za 2014. godinu dostave i kopiju godišnjeg obračuna ovjerenog od nadležnih institucija u BiH.

Također u skladu sa članom 4. stav 1 Zakona o finansiranju političkih stranaka potrebno je da političke stranke dostave i Program utroška sredstava za 2015. godinu te kopiju rješenja o registraciji političke stranke kod nadležnog suda, odnosno kopiju izvoda iz sudskog registra, saopćeno je iz CIKBiH.

(RTV7/Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*