Poznati kandidati za nagradu “Mali princ”

Ove godine za nagradu “Mali princ” konkurišu autori iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore, koje su nominovali selektori iz njihovih zemalja.

Kanidovane su sljedeće knjige i autori: Velimir Ralević “Na život jurišaj i Radmila Knežević “Pokloni se i počni ” iz Crne Gore, zatim “Pričinilo se u Pričinu” Ranka Pavlovića i “Turkonijemac u bosanskom ofsajdu” Safete Obhođaš iz BiH, “Edbin” Nade Mihelčić i “Moj pustolovni planet” Igora Knižeka iz Hrvatske i “Cipela na kraju sveta” Dejana Aleksića i “Tajna nemuštog jezika” Ivane Nešić iz Srbije.

Nagrada za najbolju dječiju knjigu u regionu bit će dodijeljena na ovogodišnjem međunarodnom dječijem festivalu „Vezeni most“ u Tuzli.

Da će konkurencija za „Malog princa“ i ove godine biti izuzetna, najavljuje knjiga Dejana Aleksića koja u Tuzlu dolazi već okrunjena dvjema uglednim nagradama – nagradom „Politikinog zabavnika“ za najbolju dječiju knjigu u 2014. i nagradom „Plavi čuperak“, kao i knjiga hrvatskog predstavnika Igora Knižeka, koja je ovih dana okrunjena nagradom „Grigor Vitez“, jednim od najznačajnijih priznanja za dječiju literaturu u Hrvatskoj.

Osim nagrade „Mali princ“ za najbolju dječiju knjigu u regionu, na centralnoj svečanosti festivala „Vezeni most“ bit će uručena i istoimena nagrada za stvaralački doprinos razvoju dječije literature u Bosni i Hercegovini (nagrada za životno djelo), navodi se u saopštenju Društva “Mali princ” Tuzla.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.