Ivo Pogorelić objavljuje album nakon 20 godina

Ivo Pogorelić na vlastitoj službenoj internetskoj stranici (ivopogorelich.com), objavio je i jednu za sve njegove poklonike i za pijanistički svijet senzacionalnu vijest: dvadeset godina od posljednjeg objavljenog albuma za Deutsche Grammophone najavio je svoj povratak u studio i snimanje novih materijala.
Sve ono što je u međuvremenu izašlo iz njegova pijanističkog laboratorija i tvornice čuda bilo je namijenjeno isključivo publici njegovih koncerata širom svijeta. A već krajem ovog ljeta, najavljuje Pogorelić, prionut će snimanju skladbi Stravinskog, Rahmanjinova, Skrjabina i Balakirjeva, te potom Beethovena, Liszta, Schumanna, Brahmsa.

Rad će se nastaviti, piše Pogorelić, i sljedeće godine, a kako će koja skladba biti snimljena, reprezentativni uzorak trebao bi se pojaviti najprije na internetu, a potom i na kompaktnim pločama. Uz to Pogorelić je objavio i raspored sviranja novog koncertnog repertoara sve do 2020.

O Pogorelićevoj formi govore kritike, u rasponu od žestokih negativnih pamfleta do euforičnih panegirika, a pogotovo ovacije publike koja je umjetnika s oduševljenjem prekjučer ispratila i u Münchenu. Slijede Metz, Pariz, Istanbul i Hamburg, pa onda nastup 18. aprila/travnja u Zagrebu uz Simfonijski orkestar HRT-a. Uz to, intrigantna je i najava njegova nastupa na Dubrovačkim ljetnim igrama uz komorni orkestar Zagrebačke filharmonije.

SEEbiz / Večernji list

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*