Izborni program RTV7 Tuzla u periodu izborne kampanje za Prijevremene izbore za gradonačelnika Tuzle

JP RTV 7 d.o.o. Tuzla će u toku izborne kampanje , u skladu za Izbornim zakonom,  Pravilima o medijskom predstavljanju političkih subjekata u izbornom periodu i svojom uređivačkom politikom, svim političkim subjektima koji su se  kandidirali za Prijevremene izbore za gradonačelnika Tuzle, obezbijediti fer i pravičan pristup programima  Radio Tuzle i Televizije 7.

U periodu predizborne kampanje RTV7 Tuzla će ustupiti besplatne termine za predstavljanje programa kandidata političkih subjekata u posebno kreiranom izbornom programu. Svakom političkom subjektu bit će ustupljeno 5 minuta za Neposredno obraćanje. RTV7 Tuzla je utvrdila redoslijed nastupa političkih subjekata u izbornim programima na radiju i TV-u na osnovu CIK-ovog žrijeba i CIK-ovih ovjerenih kandidatskih listi za učešće na prijevremenim izborima za gradonačelnika:

(050) GRAD TUZLA/ТУЗЛА
03108 1. DERVIŠ ČIČKO – NEZAVISNI KANDIDAT
03106 1. MIRNES AJANOVIĆ – NEZAVISNI KANDIDAT
02456 1. HALID ŽIGIĆ – NEZAVISNI KANDIDAT
00008 SDP – SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BOSNE I HERCEGOVINE (ZIJAD LUGAVIĆ)

03110 1. ALMIR ARNAUT – NEZAVISNI KANDIDAT
00877 NAŠA STRANKA (OMER BERBIĆ)

U vrijeme izborne kampanje realizirat će se  emisija  „Izborna hronika”, u kojoj će biti emitovani izvještaji o predizbornim aktivnostima političkih subjekata (novinarski izvještaji sa press konferencija, skupova, tribina).

U skladu sa Izbornim zakonom BiH i Pravilnikom o medijskom predstavljanju RTV7 Tuzla će u periodu izborne kampanje  omogućiti političkim subjektima da naruče i plate izradu i emitovanje radio I tv spotova, obavještenja, kao  i sve druge vidove plaćenog političkog marketinga koji im stoji na raspolaganju.

Političkim subjektima koji učestvuju na Prijevremenim izborima za gradpnačelnika, kao i Regulatornoj agenciji za komunikacije BiH dostavljena su Pravila o medijskom predstavljanju  političkih subjekata u JP RTV 7 d.o.o. Tuzla – program Televizije 7, u periodu trajanja izborne kampanje, Cjenovnici političkog oglašavanja, kao i utvrđeni redoslijed kandidata, predstavnika političkih subjekata, u planiranim terminima emisija „Neposredna obraćanja“.

“Neposredna obraćanja” su planirana za 25. januar i 26.januar u programu televizije, a dan kasnije u programima radija.

TELEVIZIJA

NEPOSREDNA OBRAĆANJA:             ( emitovanje, četvrtak, 26. januar , 10,20 sati)
03108  Čičko Derviš
03106  Ajanović Mirnes
02456  Žigić Halid
 
 

RADIO

NEPOSREDNA OBRAĆANJA:             ( emitovanje, petak, 27.januar, 10,20 sati )   
00008   SDP – Socijaldemokratska partija BiH
03110  Arnaut Almir
00877  Naša stranka
 

Na televiziji će obraćanja biti od 20,30 sati, a na radiju od 10,20 sati.

(RTv7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.