Poljoprivredni proizvodjači najkasnije do 31.marta moraju prijaviti planirani obim i vrstu poljoprivredne proizvodnje

Obavještavaju se poljoprivredni proizvođači sa područja grada Tuzla, koji su upisani u Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, da su u skladu sa federalniim Pravilnikom o upisu Registar poljoprivrednih gazdinstava i Registar klijenata, obavezni prijaviti planirani obim i vrstu poljoprivredne proizvodnje za 2015. godinu, najkasnije do 31.03.2015. godine.

Poljoprivredne kulture na zemljištu kao i brojno stanje stočnog fonda po vrstama, mogu se prijaviti samo jednom u toku godine, a najkasnije do 31.03.2015. godine.

Upozoravaju se nositelji registrovanog poljoprivrednog gazdinstva da je prijava planirane proizvodnje za 2015. godinu obavezna i uvjet je za ostvarivanje prava na bilo koji oblik novčane podrške iz primarne poljoprivredne proizvodnje u 2015. godini.

Prijave se podnose na propisanim obrascima koji se mogu preuzeti u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, svakog radnog dana, u vremenu od 8 do12 sati, a popunjene prijave se predaju putem pisarnice Grada Tuzla.

Potrebna pojašnjenja i informacije mogu se dobiti neposredno u Službi za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti, ili putem telefona broj: 035/307-413.

(Grad Tuzla/RTV7)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*