Održan radni sastanak vršioca dužnosti gradonačelnika Tuzle i izvršnog direktora za tehničke poslove JP Ceste Federacije BiH

Zbog velikog interesovanja građana i izražene potrebe za rješavanjem višegodišnjeg saobraćajnog problema na prilazima gradu, vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle, dr.sc. Zijad Lugavić, sastao se u četvrtak, 19. januara, sa izvršnim direktorom za tehničke poslove, JP Ceste Federacije BiH, dipl.ing.građ. Nijazom Hadžikadunićem.

Tokom sastanka održanom u prostorijama direkcije ovog javnog preduzeća, razgovaralo se o rješavanju problema ulaza u grad sa zapadne strane, petlje Šićki Brod i kružnog toka kod Termoelektrane Tuzla. Ovom prilikom usaglašeni su i dogovoreni budući koraci oko aktivnosti, između Grada Tuzle i JP Ceste Federacije BiH, kako bi se što prije počeli realizovati konkretni projekti na predmetnim lokacijama.

Jedna od tema sastanka bila je i produžetak Južne gradske saobraćajnice, na potezu od džamije Kralja Abdulaha, prema naseljima Slavinovići i Simin Han. U tom kontekstu dogovoreni su naredni koraci koji će se poduzimati u cilju početka gradnje navedene saobraćajne dionice.

Vršilac dužnosti gradonačelnika Tuzle dr.sc. Lugavić današnji sastanak ocijenio je veoma uspješnim i značajnim za sve stanovnike Tuzle jer je prema njegovim riječima naišao na veliko razumijevanje, izraženo od strane gospodina Hadžikadunića, te je za očekivati da će u dogledno vrijeme, na kvalitetan način, biti riješeni saobraćajni prilazi gradu sa zapadne i istočne strane.

Radi se o projektima čiji početak realizacije građani isčekuju nekoliko godina, te su obje strane izrazile punu spremnost i želju za saradnjom u sprovođenju aktivnosti koje bi omogućile realizaciju navedenih projekata putne infrastrukture.

Prednosti rješavanja problema putne infrastrukture, prije svega efikasnijim prometom i bržim pristupom ljudi i roba, građani će u velikoj mjeri osjetiti u oblastima ekološkog, ekonomskog i društvenog razvoja Tuzle.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*