Košarkaši Slobode nadigrali Budućnost Prolab

Košarkaši tuzlanske Slobode ostvarili su pobjedu u 13. kolu Lige Bosne i Hercegovine nad bijeljinskom Budućnost Prolab 79:77.

Iako je Sloboda u posljednjih 30-ak sekundi utakmice ušla sa pet poena prednosti gosti su preko Adija Zahiragića imali šut za pobjedu, ali je bek Budućnosti Prolab bio neprecizan pa je ostalo konačnih 79:77.

Gosti su mnogo bolje otvorili susret i do 17. minute kontrolisali utakmicu. Imali su prednost 21:14, ali su potom imali nekoliko nerezonskih rješenja u napadu što su Tuzlaci kaznili i vratili se u utakmicu.

Do poluvremena je Sloboda preokrenula rezultat poenima Adija Alikadića. Na veliki odmor otišlo se kod rezultata 41:38.

Sloboda bolje otvara drugi dio i preko Nikole Jeftića veže četiri poena za 45:38. Stečenu prednost Tuzlaci nisu ispustili do kraja, a imali su i +13 (59:46).

Ipak igrači Budućnost Prolab su bili uporni, nisu se predavali i u finišu su smanjili na 79:77, a nakon promašenih slobodnih bacanja Josga Scotta imali su napad za pobjedu ili produžetak koji Zahiragić nije realizovao.

Najefikasniji u pobjedničkom sastavu bili su Đorđe Lelić 18 poena i Nikola Jeftić 17, kod Budućnosti su se istakli Luka Jovanović 18 i Adi Zahiragić 17.

Budućnost je trenutno treća na tabeli sa 22 boda, Sloboda je peta sa 20.

FENA/RTV7

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*