Tennis - Australian Open - Men's Singles Final - Melbourne Park, Melbourne, Australia - January 29, 2023 Serbia's Novak Djokovic celebrates with the trophy after winning his final match against Greece's Stefanos Tsitsipas REUTERS/Hannah Mckay

Đoković nakon što je osvojio 10. titulu na Australian Openu: Ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove

Prvi teniser svijeta Novak Đoković održao je dirljiv govor nakon što je osvojio 10. titulu na Australian Openu. Đoković je istakao koliko su mu tim i porodica pomogli da osvoji trofej u Melbournu.

Nakon Stefanosa Tsitsipasa i njegovih čestitki Novaku, publici na Rod Laver Areni obratio se i osvajač 22. Grand Slam titule.

“Čestitam i tvom timu i porodici, znam koliko vremena provodite u tome da postaneš bolji i na terenu i van njega. Volio bih da završim komentarom o Grčkoj i Srbiji. Mi smo dvije relativno male zemlje koje nemaju tenisku tradiciju, nismo imali previše igrača na koje smo mogli da se ugledamo, a poruka za bilo kojeg mladog tenisera ili teniserku u svijetu koji sanja da bude ovdje sada gdje smo mi – sanjajte veliko, usudite se, ne dozvolite da vam bilo ko oduzme snove…” rekao je Đoković te dodao:

“Ovo je bi najizazovniji turnir koji sam ikada igrao u životu, s obzirom na to da nisam igrao prošle godine. Želim da se zahvalim svima koji su učinili da se osjetim dobrodošlim. Postoji razlog zašto igram najbolji tenis u karijeri u Australiji, pred legendarnim Rod Laverom, baš na ovom terenu. Moram još ovo da kažem, samo moj tim i porodica znaju kroz šta smo prošli u proteklih četiri, pet nedjelja, pa bih rekao da je ovo vjerovatno najveća pobjeda u mom životu” izjavio je nakon pobjede svjetski broj jedan.

Novaku je do 22. Grand Slam titule došao uz samo jedan izgubljen set i na prvom mjestu vječne liste izjednačio se sa Rafaelom Nadalom.

(N1)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*