U Splitu za šetnju u kupaćem i uživanje alkohola u javnosti kazne od 150 eura

U hrvatskom gradu Splitu od početka godine na snazi je nova odluka o komunalnom redu kojom se zabranjuje šetnja gradom u kupaćim kostimima, a za one koje „ulovi“ komunalni redar, propisana je kazna od 150 eura, prenosi Anadolija.

Komunalnom odlukom uveden je novi koncept propisanih zabrana koje se odnose isključivo na zonu A u Splitu, koja ima posebnu zaštitu. Naime, od narednog ljeta ulicama Splita više nećete moći vidjeti razgolišene turiste.

Ista kazna od 150 eura propisana je za one koji piju alkohol na javnim mjestima, a kazna za šetanje psa bez povodca je u skladu s odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 eura za fizičku osobu, pišu hrvatski mediji.

Splićane i goste grada na ulicama će nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još 12 njih.

Grad Dubrovnik od augusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi golišavi turisti prošle su godine komunalnim redarima platili kazne od hiljadu kuna. Nova splitska odluka o komunalnom redu donesena je na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća 2022., a stupila je na snagu s novom godinom.

(AA)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*