Premijer liga BiH za kuglaše: Kozara prekinula pobjedički niz Slobode

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 14. kola Premijer lige BiH u kuglanju. Ekipa Slobode je gostovala u Gradišci kod ekipe Kozare. Sloboda je nastupila u oslabljenom sastavu bez četvorice igrača ali i pored toga bila je nadomak pobjede ali u samoj završnici igrači Kozare su bili smireniji i u veoma tijesnom i neizvjesnom meču osigurali pobjedu rezultatom 5:3 i tako prekinuli pobjedonosni niz slobode od 6 uzastopnih pobjeda.

Činjenica da je Sloboda došla bez 4 igrača u Gradišku kao da je negativno utjecala na raspoloženje domaće ekipe pa su odigrali rezultatski izuzetno lošu utakmicu vjerovatno u ukupnom zbiru oborenih čunjeva i najlošiju ove zesone na svom terenu.

Da početno vodstvo nije presudno pokazalo se i ovaj put. Sloboda je prethodne dvije utakmice dobijala poslije lošeg početka i rezultatskog deficita od 2:0 ovaj put dobrim startom je povela sa 2:0 i 47 čunjeva prednosti. U duelu dva kapitena Nermin Kasumović 567 je bio bolji od Zorana Kozline 533 dok je Jasmin Jogunčić 567 priredio veliko iznenađenje i savladao Dalibora Tatića 553. Ovo je Jasminov prvi nastup ove sezone ali i prvi unazad 4-5 godina.

U drugom bloku Đorđe Mandić 578 je rutinski savladao Midhata Jogunčića 548 dok je u drugom duelu Mihajlo Smiljanić 574 nakon preokreta i odlične igre u završnici savladao Muradifa Brkića 531 koji nije imao snage da priredi još jedno iznenađenje jer i njemu je ovo tek drugi nastup u ovoj sezoni a i u prethodnim se nije baš naigrao. Nakon 2 bloka rezultat je bio 2:2 i 26 čunjeva prednosti za Kozaru

U trecem bloku vodila se velika borba za svaki čunj. Odličnom igrom u prva 3 seta oba igrača Slobode su vodila 2:1 i u ukupnom zbiru 7 čunjeva prednosti  pred početak zadnjeg seta. I kada se činilo da je sve gotovo da pobjeda ide u Tuzlu desio se preokret. Naime do tada odlični Nenad Ivanović 523 je neshvatljivo lošim zadnjim setom (113 oborenih čunjeva) izgubio 42 čunja u tom setu od odličnog Darka Sandića koji je odigrao najbolje kad je bilo najpotrebnije. Ovu prednost u zadnjem setu nije mogao anulirati ni konstantno dobri Senad Jogunčić koji je sa 591 oborenim čunjem bio igrač utakmice i donio treći meč poen Slobodi protiv Miroslava Aleksića 549 ali to nije bilo dovoljno za ukupnu pobjedu jer je ekipa Kozare na kraju imala prednost od 30 čunjeva.

U narednom kolu Sloboda dočekuje prvoplasiranu ekipu Posušja.  

(Press Kuglaški klub Sloboda/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*