Poklanja se 500.000 besplatnih avio karata

Vlada Hongkonga najavila je da namjerava da pokloni 500.000 besplatnih avio karata u okviru napora da oživi turizam i ponovo privuče posjetioce u grad, objavio je CNN.

Kako se navodi, inicijativa pod nazivom Zdravo, Hongkong predstavljena je u četvrtak, a na njoj je radjeno više od dvije godine. Besplatne karte biće rasporedjene medju tri gradske avio-kompanije – Katai Pacifik, HK ekpres i Hongkong erlajnz, a 500.000 karata koštalo je grad ukupno oko 254,8 miliona dolara. Putnici koji žele besplatno da putuju u Hongkong mogu da posjete uvodnu stranicu “Svijet pobjednika” od 1. marta da unesu svoja imena u lutriju za dobijanje karata.

Kako je najavljeno, ulaznice će biti podijeljene u tri talasa: od 1. marta ljudima širom jugoistočne Azije, od 1. aprila kontinentalnoj Kini i od 1. maja stanovnicima ostalih dijelova svijeta, a lokalni stanovnici takodje mogu da učestvuju u akciji.

Hongkong je počeo da otkazuje javne dogadjaje u januaru 2020. godine kada su prijavljeni prvi slučajevi oboljelih sa simptomima sličnim infekciji koja je prvo otkrivena u Vuhanu u Kini.

Putovanja u Hongkong i iz njega tokom pandemije bila su skupa, a na snazi je bio strogi karantin, koji je maksimalno trajao 21 dan, kao i zahtjevi za višestrukim PCR testovima za putnike. Hongkong je prije pandemije godišnje prosječno posjećivalo 56 miliona turista, a 2022. godine taj broj je opao na oko 100.000.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*