Nova kampanja za podizanje svijesti o značaju povoljne štednje u NLB Banci d.d. Tuzla

Jedno od  trajnih opredjeljenja NLB Banke d.d. Tuzla je stimulisanje štednje i to uz raznovrsne štedne proizvode koji imaju konkurentne stimulativne kamatne stope.  Pokretanjem nove medijske kampanje Banka ima za cilj izgradnju i očuvanje svijesti o značaju štednje, a sprovodi je pod zajedničkim sloganom »Poklonite sebi ono što želite!«.

Senad Redžić, direktor NLB Banke d.d. Tuzla je izjavio: „Da su građani svjesni značaja štednje dokazuje i činjenica da u NLB Banci štednja kontinuirano raste, tako da je sa krajem 2014. iznosila 400,7 miliona KM, što predstavlja rast u odnosu na 2013. godinu od 7,35%. Takođe i ukupni depoziti sa 31.12.2014. godine bilježe vrlo značajan rast od 17,4% odnosno   110 miliona KM u odnosu na kraj prethodne godine.Trend rasta nastavljen je i u 2015. godini, tako da štednja trenutno iznosi 416 miliona KM, što je u odnosu na kraj 2014. godine povećanje od 3,8%. Nastojimo utjecati na štedne navike klijenata i upoznajemo ih sa mogučnošću da redovnim mjesečnim uplatama, bez većih odricanja, uz izuzetno povoljne uslove oročenja dodatno ostvare i stimulativnu kamatnu stopu.  Razvijanjem štednih navika  stvaraju se temelji za investicije i osigurava budućnost za sebe i porodicu.«

Kampanja »Poklonite sebi ono što želite!« služi kao svojevrsni vodič i mini savjetnik kako odrediti prioritete, za bližu i dalju budućnost, za ono što klijenti žele, a potom da naprave prvi korak i odaberu štedni proizvod koji najbolje odgovara njihovim potrebama i mogućnostima, kako bi mogli pokloniti sebi ono što žele. NLB Štednja, klijentima daje mogućnost da oroče novac na rok koji im najviše odgovara, zavisno od namjene i visine kamatne stope.

Razlozi za štednju u NLB Banci su prije svega stabilnost Banke, koja ima kontinuitet bankarstva dugog više od deset decenija i spada u vodeće finansijske institucije u Federaciji BiH, zatim kontinuiran rast štednje u zadnjih nekoliko godina, veoma raznovrstan asortiman štednih proizvoda, kao i konkurentne kamatne stope. Takođe, Banka je i članica programa osiguranja depozita, pri čemu štedne uloge klijenata dodatno osigurava Agencija za osiguranje depozita.

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*