Tri pucnjave za 24 sata u Sarajevu, policijski službenici rade u pojačanim patrolama

Na području Sarajeva u protekla 24 sata evidentirane su tri pucnjave, a jedna osoba je zadobila povrede opasne po život.

Potparol MUP-a Kantona Sarajevo Irfan Nefić danas je na vanrednoj konferenciji za medije kazao da policijski službenici rade u pojačanim patrolama te da obilaze ugostiteljske objekte.

Obzirom da su dvije pucnjave zabilježene u ranim jutarnjim satima, u 01.20 i 03.00 sata, obaviješteni su organi koji izdaju odobrenja za rad te će, u nastavku istrage, provjeriti do kada ugostiteljski objekti mogu biti otvoreni za posjetioce.

– Policija ne može zatvoriti objekt, ali smo svakako obavijestili nadležne organe o ponašanju privrednih subjekata – istakao je Nefić.

Kada je u pitanju pucnjava u objektu ”Podrum” u ulici Zelenih beretki na broju 12, općina Stari Grad, kazao je da su, prema saznanjima, četiri osobe sjedile skupa te da je nakon svađe došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Ljekari se i dalje bore za život mladića inicijala Š.I. iz Sarajeva koji je tom prilikom zadobio teške povrede iz vatrenog oružja.

Vatreno oružje su upotrijebile osobe inicijala B.A. i S.E. iz Sarajeva. Tom prilikom G.J. iz Srbije povrijeđen je udarcem drškom pištolja u glavu.

Počinioci su, kako je podsjetio, od ranije poznati policiji, odgovarali su za slična krivična djela i služili zatvorske kazne. Službenici policije pokrivaju mjesta gdje bi eventualno mogli biti, a urađeni su i neki pretresi.

Službenici Sektora krim policije i I PU saslušavaju veći broj svejdoka u vezi s tim krivičnim djelom.

Govoreći o pucnjavi u objektu ”Kato”, u ulici Hamdije Čemerlića broj 27, općina Novo Sarajevo, kazao je da su tri osobe htjele popiti piće što im vlasnik objekta nije dozvoli te ga je jedna osoba, koju je prepoznao, inicijala A.Z., udarila drškom pištolja i pucala u pravcu objekta.

Nefić kaže da je počinilac poznat i da policija traga za njim.

Kada je u pitanju pucnjava u ulici Kranjčevićeva 43/3, općina Centar Sarajevo, istakao je da je došlo do upotrebe vatrenog oružja kojom prilikom je povrijeđen T.E. (1988.) iz Sarajeva.

Do upotrebe vatrenog oružja došlo je nakon svađe dva muškarca inicijala T.E. i T.E. i ženske osobe K.A. svi iz Sarajeva, u stanu vlasnika Č.F.

U jednom momentu Č.F. je iz pištolja ispalio više metaka u pravcu T.E. te ga povrijedio u predjelu lijeve ruke i obje noge, dok su se ostale osobe udaljila sa lica mjesta.

(Fena/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*