Seniorska i mlada nogometna reprezentacija BiH počinju pripreme

Nogometna “A” reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening centru Nogometnog saveza BiH u Zenici gdje će početi pripreme za kvalifikacioni meča za evropsko prvenstvo 2016. protiv Andore i prijateljski susret s Austrijom.

Selektor reprezentacije BiH Mehmed Baždarević za ove mečeve pozvao je 25 igrača, među kojima se nalazi i nekoliko povratnika u bh. tim, ali i novih nogometaša.

Za meč s Andorom Baždarević računa na sljedeće igrače:
– golmani: Asmir Begović (Stoke City), Ibrahim Šehić (Qarabag), Ratko Dujković (Zrinjski)
– odbrana: Avdija Vršajević (Hajduk), Mensur Mujdža (Freiburg), Ervin Zukanović (Chievo), Edin Cocalić (Mechelen), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Emir Spahić (Bayer Leverkusen), Ognjen Vranješ (Gaziantepspor)
– vezni red: Miralem Pjanić (Roma), Haris Medunjanin (Deportivo), Senad Lulić (Lazio), Sejad Salihović (Hoffenheim), Tino-Sven Sušić (Hajduk), Izet Hajrović (Werder), Edin Višća (Istanbul Basaksehir), Muhamed Bešić (Everton), Anel Hadžić (Sturm), Sanjin Prcić (Rennais), Gojko Cimirot (Sarajevo)
– napad: Edin Džeko (Manchester City), Vedad Ibišević (Stuttgart), Milan Đurić (Cessena), Riad Bajić (Željezničar).

Za prijateljsku utakmicu s Austrijom Baždarević je također pozvao Tonija Šunjića i Semira Štilića.

Najbolji bh. nogometaši u Zenici će trenirati do četvrtka kada je planiran odlazak u Andoru protiv koje igraju 28. marta, dok će tri dana kasnije odmjeriti snage s Austrijom.

Mlada nogometna reprezentacija BiH također će se okupiti danas u Vogošći gdje će se pripremati za prijateljske susrete protiv SAD-a i Turske.

Protiv U-23 selekcije SAD-a izabranici selektora Darka Nestorovića će igrati 27. marta u Tuzli, a protiv vršnjaka iz Turske 31. marta u Kaknju.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*