Neobičan spoj: Frenkie nastupa sa Sarajevskom filharmonijom

Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a suradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen nakon ovog koncerta

Popularni bosanskohercegovački hip-hop muzičar Frenkie nastupit će kao gost Sarajevske filharmonije u Narodnom pozorištu Sarajevo u četvrtak, 26. marta.

Ovo je prvi put da surađuju hip hop izvođači i Sarajevska filharmonija. Koncert nosi ime “Večer tanga – od Rima do Buenos Airesa”, a gosti su Gianluca Marcino – dirigent i Mario Stefano Pietrodarchi, koji svira bandoneon.

Filharmonija će za ovu priliku u klasičnom stilu svirati podlogu za jednu od Frenkijevih pjesama, a suradnja je dio projekta koji će biti detaljnije najavljen nakon ovog koncerta, objavili su iz FMJama.

Frenkie je tokom svoje karijere imao dodir sa pozorištem i filmom, a sada prvi put dolazi do suradnje sa klasičnom muzikom. Njegovom muzikom inspirisani su dokumentarni filmovi “Pismo” i “Granica”, a radio je muziku i za predstavu “Mortal Kombajn” Dine Mustafića.

Njegova pjesma “Soundtrack” našla se na Hollywoodskom blockbusteru “The Incredible Hulk”, a suradnja sa Damirom Imamovićem izrodila je pjesmu “Tebi” koja je jedna od rijetkih pjesama u kojima su kombinovani hip hop i sevdah.

(Faktor.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*