Javni poziv za učešće u sanaciji i obnovi komercijalne poljoprivredne proizvodnje kroz EU Program za oporavak od poplava

UNDP BH, u okviru EU Programa za oporavak od poplava, objavio je novi javni poziv za dodjelu bespovratne pomoći fizičkim osobama, komercijalnim poljoprivrednim proizvođačima, koji su pretrpili materijalnu štetu od poplava u maju 2014. godine, sa ciljem sanacije i obnove komercijalne poljoprivredne proizvodnje, odnosno oporavka njihove ekonomske situacije.

Prijaviti se mogu fizička lica sa prebivalištem na području grada Tuzla, koja su se bavila ili se bave poljoprivrednom proizvodnjom, a pretrpila su štetu u poplavama iz maja 2014. godine,

U skladu sa svrhom javnog poziva, svaki odabrani korisnik dobiva plastenik od 200 m2 sa sistemom za navodnjavanje, sadni materijal za proizvodnju povrća u plasteniku, sa prihranom i zaštitom, zatim paket za proizvodnju jagodičastog voća na otvorenom, na površini od 0,1 ha, te paket za proizvodnju povrća na otvorenom, na površini od 0,1 ha ( kornišon i/ili paprika).

Od podnositelja prijave se očekuje da osigura, od 2.500 do 3.000 m2 zemljišta na kojem će se pokrenuti ova proizvodnja, sa stabilnim izvorom vode i pripremom zemljišta.

Detaljne informacije o pomoći koja se može odobriti pojedincu, te kriterijima koje pojedinci trebaju ispunjavati da bi se mogli prijaviti po ovom javnom pozivu, sadržane su u tekstu javnog poziva koji je objavljen na internet stranici Grada Tuzla: http://grad.tuzla.ba/program-pomoci-javni-konkursi/

Prijavu na javni poziv, uključujući i svi potrebnu dokumentaciju, zainteresirana fizička lica mogu predati na prijavnom obrascu, najkasnije do 06.04.2015. godine, u 15,00 sati.

Popunjena prijava sa pratećom potrebnom dokumentacijom predaje se u zatvorenoj koverti sa naznakom “EU Program za oporavak od poplava-javni poziv za komercijalne poljoprivredne proizvođače”, na adresu Ureda UNDP BiH u Tuzli, Ulica Mije Keroševića broj 20 (zgrada RTV TK).

Za dodatne informacije i pomoć prilikom popunjavanja prijavnog obrasca zainteresovani se mogu obratiti u Službu za razvoj, poduzetništvo i društvene djelatnosti grada Tuzla, neposredno ili putem telefona broj 035/307-413, kontakt osobe: Mirsad Pirišević i Nevres Kamberović.

(Grad Tuzla)

 

 

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*