Zoran Kapetanović: “Sve je bilo nekako lijepo”

U povodu 65. godišnjice Radija BiH , DW je svojevremeno napravio priču o novinarima i voditeljima, koji su obilježili ovaj medij.  Među njima je bio i Zoran Kapetanović, koji se prisjetio druženja, evocirao uspomene, ispričao anegdote. Neke od njih rado je dijelio sa kolegama iz mladjih generacija. Prenosimo dio priče sa DW-a:

” Nekadašnji novinar Radio Sarajeva Zoran Kapetanović kaže da radio kao medij voli i poštuje i da je to “dio njegovog srca”. “Nema šta nisam radio na radiju, od jutarnjih programa, noćnih programa, Đerdana, terena i sve je uvijek bilo nekako lijepo i nikada mi ništa nije bilo teško”, kaže Zoran Kapetanović.

Zoka Kapa se prisjeća i anegdote, koja se već godinama prepričava u novinarskim, posebno radijskim krugovima u Bosni i Hercegovini. “To je bilo osamdesetih godina u noćnom programu Radio Sarajeva, kada je redaktor u vijestima bio moj dragi prijatelj i nesuđeni kum u jednom od mojih brakova Mujo Delibegović, a ja urednik i voditelj noćnog programa. Imao je neku privatnu aktivnost i zamolio me da pročitam umjesto njega noćne vijesti koje su se emitirale svakog sata,” kaže Zoka.

“Znao sam da je on tamo gdje otišao, upalio radio da čuje da li je sve u redu. U 1 sat, poslije ponoći, u prvim vijestima, kazao sam koliko je sati, da je to noćni program, uradio sam onaj spikerski dio, a onda sam napravio pauzu od nekoliko sekundi, što je u radijskom prostoru ogromno. Potom sam rekao ‘nema Muje, nema ni vijesti’. Mujo se na mene nije mogao naljutiti, jer tu nije bilo zlobe”, kaže Zoran Kapetanović”, prenio je DW.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*