Vijeće ministara BiH: Danas odluka o privremenom finansiranju

Vijeće ministara BiH trebalo bi danas da donese odluku o privremenom finansiranju institucija BiH za period april – juni, u iznosu od 237,5 miliona KM.

Odluku o privremenom finansiranju za drugi kvartal 2015. godine pripremilo je Ministarstvo finansija i trezora BiH.

Odlukom se utvrđuje iznos od 237,5 miliona KM za finansiranje institucija BiH u periodu april – juni, što je na nivou četvrtine sredstava u odnosu na prošlogodišnji budžet.

Generalni sekretar Vijeća ministara Zvonimir Kutleša. kaže da će ova odluka biti donesena da ne bi bilo ugroženo servisiranje spoljnog duga, te nastavak finansiranja višegodišnjih projekata i drugih obaveza na nivou institucija BiH, uključujući isplate plata i naknada zaposlenim.

On je potvrdio da je prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za 2015. godinu pripremljen, te da je iz Ministarstva finansija i trezora BiH dostavljen Vijeću ministara BiH, ali da o njemu neće odlučivati dosadašnji, već novi saziv Vijeća ministara BiH.

Nakon što ga Vijeće ministara BiH utvrdi, prijedlog zakona o budžetu institucija BiH i međunarodnih obaveza za ovu godinu biće proslijeđen Predsjedništvu BiH kao zvaničnom predlagaču, koje će ga potom dostaviti na potvrđivanje u oba doma Parlamentarne skupštine BiH.

(BHRT/RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.