Početkom maja u Tuzli “Dječiji sajam 2015”

Od 8. do 10. maja 2015. godine u Tuzli će se održati je revijalno-edukativno-humanirna manifestacija „Dječiji sajam 2015“, koja će u dijelu svoga programa imati i standardnu sajamsku postavku.

Manifestacija će na jednom mjestu predstaviti niz edukativnih radionica, gradionica, igraonica, maštaonica, kvizova, pozorišnih i lutkarskih predstava, plesnih nastupa, nastupa horova, sportskih prezentacija, nagradnih igara… koji za cilj imaju potaknuti dječiju znatiželju, kreativnost i maštu, a u kojima će učestovati djeca iz 24 osnovne škole iz Tuzle, Doma za djecu bez roditeljskog staranja, Centra „Koraci nade“ , Zavoda za djecu sa smetnjama u tjelesnom i fizičkom razvoju, te gosti iz drugih dijelova BiH.

Organizatori manifestacije su Tuzlanski sajam i Lions klub Tuzla. Pokrovitelj manifestacije je Grad Tuzla, a programski sadržaji će se realizovati uz saglasnost Ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta i TK.

Svoj dio u organizaciji događaja dali su i Pedagoški zavod TK, JU „Naše dijete“ Tuzla, Aktiv direktora osnovnih škola Tuzla, Centar za socijalni rad Tuzla, Centar „Koraci nade“, Predškolska ustanova „Aladin“, a broj aktivnih učesnika i institucija koji daju doprinos u organizaciji, programskog i izložbenog dijela manifestacije, svakim danom je sve veći.

Intenzivne pripreme za manifestaciju koja će se održati pod sloganom „Baš svašta za malu raju“ traju više od tri mjeseca, a provodi ga Organizacioni odbor koji će danas održati svoju 3. sjednicu.

(RTV7/PR tim Sajma)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*