U toku intenzivne pripreme za prvi Dječiji sajam koji će se održati u Tuzli

Danas je održana sjednica organizacionog odbora prvog Dječijeg sajma koji će se održati u Tuzli, u periodu od 8. do 10. maja ove godine. Manifestacija će okupiti mališane iz tuzlanskih obdaništa i 24 osnovne škole, a posjetu su najavili i gosti iz zemalja regiona i šire.

U toku su intenzivne pripreme a organizatori ističu da će ovo biti jedna revijalno edukativna manifestacija, koja će u dijelu svog programa imati i sajamsku postavku.

Na jednom mjestu bit će predstavljene brojne edukativne radionice, predstave, plesni i horski nastupi, sportske prezentacije i nagradne igre, u koje će biti uključena sva djeca tuzlanskih osnovnih škola i obdaništa.

Dječiji sajam bit će od posebne važnosti i zbog toga što će Zavod za odgoj i obrazovanje osoba sa psihičkim i fizičkim teškoćama u razvoju Tuzla u okviru Sajma obilježiti 45 godina postojanja i rada.

Za organizaciju prvog Dječijeg sajma u Tuzli su zaduženi Tuzlanski sajam i Lions Klub Tuzla, a već se nadaju da će sajam prerasti u veliku tradicionalnu dječiju manifestaciju.

(RTV7)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*