Mesić: Sreću moramo tražiti u regiji u kojoj živimo

Bivši predsjednik Hrvatske i posljednji predsjednik SFRJ Stipe Mesić izjavio je danas u Novom Sadu da sve zemlje regije svoju sreću trebaju tražiti na području na kojem žive.

Mesić je uoči početka prve panel rasprave na Forumu mladih lidera regije u Novom Sadu novinarima rekao da u Hrvatskoj “ima dosta ljudi koji na žalost misle da Hrvatska nije u regiji”.

On je rekao da ima i onih koji tvrde da Hrvatska nije na Balkanu, već da je u EU i da treba samo ona i da je zanima, a ne regiji.

“Nas može primiti bilo koji savez, ali smo ondje gdje zemljpisno pripadamo i zbog toga svoju sreću treba potražiti na području na kojem živimo”, rekao je Mesić, prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara kako će, ako dođe do promjene vlasti u Hrvatskoj, to utjecati na odnose Beograda i Zagreba, Mesić je rekao da pojedinci u HDZ-u koriste retoriku koja bi mogla unazaditi te odnose.

“Uvijek su svi ratovi završavani mirom, pa tako i ovi naši koji su sada više na verbalnom razini i trebalo bi da se završe na taj način”, rekao je Mesić.

On je naglasio da bi nastavak retorike koju sada koriste pojedinci u HDZ mogao ugroziti međusobne odnose dvije zemlje, ali je istaknuo da vjeruje da je ta retorika u stvari samo predizborna, a da je “nešto sasvim drugo pravo stanje stvari”.

“Realnost se svakako mora poštivati i moguće je da ćemo napraviti koji korak unazad, ali je definitivno da ćemo uvijek ići dva koraka naprijed”, naveo je Mesić, koji je ocijenio da je Forum mladih lidera regije važan skup za sve zemlje u regiji.

(Fena)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*