Putin šokirao cijeli svijet: Ko god da bude predsjednik Rusije 2019. godine…

Ko god da bude predsjednik 2019, prisustvovaće Svjetskom šampionatu u vještinama – riječi su kojima je šef ruske države danas iznenadio ne samo vlastitu naciju, već i ostatak svijeta. Putin je takvu izjavu dao povodom pružanja podrške organizatoru ovog takmičenja 2019. godine, za koje se nadmeće ruski grad Kazanj.

Međutim, njegove riječi zvučale su mnogo jače pošto je posredno sugerisao da bi neko drugi mogao da postane šef Kremlja.

– Događaj o kojem govorimo zakazan je za 2019., a predsjednički izbori u Rusiji za 2018. godinu. Ali, uvjeren sam da, ko god da bude tada glava ruske države, bit će mu zadovoljstvo da učestvuje u ovim dešavanjima – rekao je Putin predstavnicima ovog takmičenja koji su izrazili nadu da će se ruski predsjednik lično pojaviti u Kazanju 2019. godine.

Putina su nebrojeno puta već pitali kakvi su mu planovi poslije ruskih predsjedničkih izbora 2018. godine, ali njegovi odgovori uvijek su bili dvosmisleni.

U decembru 2014. rekao je da je suviše rano da se razmišlja o tome.

Prema najnovijim istraživanjima javnog mnjenja, koje je sproveo Levada centar, čak 85 posto Rusa zadovoljno je Putinovim radom nasuprot samo 14 posto nezadovoljnih.

Štaviše, ako bi izbori bili sutra, 74 posto građana glasalo bi upravo za Putina, prenosi “Kurir”.
(Vijesti.ba)

Ostavite komentar

Vaša email adresa neće biti javno objavljena.Potrebna polja su obilježena *

*